• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin zoekt na drie jaar een nieuwe coach

  Willems (l) en Goffin (r) waren drie jaar coach en poulian.

  David Goffin, de nummer 1 van het Belgische mannentennis, heeft samen met zijn coach Réginald Willems beslist om na drie jaar een punt te zetten achter hun samenwerking.

  "De voorbije drie jaar waren de meest vruchtbare uit mijn carrière", zegt de nog altijd maar 23-jarige Goffin. "Maar na verschillende gesprekken hebben we besloten dat het tijd was om elk onze eigen weg te gaan. Réginald blijft hoe dan ook een vriend."

  "Het was een prachtige ervaring", zegt Willems op zijn beurt. "Een groots avontuur op sportief en op menselijk vlak."

  Onder de hoede van Willems haalde Goffin in 2012 de vierde ronde op Roland Garros en stootte hij eind dat jaar door naar de 42e plaats op de wereldranglijst. Vandaag staat hij, geremd door een polsblessure, op de 97e plaats.