• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dennis Praet: "De trainer houdt ons kort"

  Dennis Praet ervaart dat het strikter moet onder Besnik Hasi.

  Na het ontslag van John van den Brom treedt Besnik Hasi wat kordater op bij Anderlecht. Zo kreeg Dennis Praet al twee boetes en werd Anthony Vanden Borre berispt. "Vergeten is menselijk", zegt Praet. "De discipline is al aangescherpt", vindt Hasi.

  John van den Brom kreeg als trainer van Anderlecht de kritiek dat hij de spelers een beetje te veel los liet. Dat is zeker niet het geval onder zijn opvolger Besnik Hasi. Dat hebben Dennis Praet en Anthony Vanden Borre ondervonden.

  "De trainer houdt ons kort", zegt Praet in de kranten. "Zo kreeg ik al twee boetes. Eentje omdat ik mijn handdoek liet rondslingeren in de kleedkamer en eentje omdat ik vergeten was mijn hartslagmeter aan te doen op training. Nu ja, vergeten is menselijk."

  "Ik heb inderdaad al boetes uitgedeeld", bevestigt Besnik Hasi. "De discipline is al aangescherpt. Vroeger was het niet erg als de spelers te laat kwamen op de club. Maar als je vier of vijf keer te laat bent, dan is er een probleem."

  Hasi heeft Vanden Borre (foto) dan weer op de vingers getikt, omdat de rechtsachter de spelers van Oostende had geprovoceerd door op de bal te gaan staan. "Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik zoiets niet apprecieer."

  "Het heeft geen zin om iemand te provoceren. Als ik zijn tegenstander was geweest, dan had ik hem een tik gegeven. We moeten nederig blijven. Ik denk dat Anthony de boodschap wel begrepen heeft."

  "Enkel de ouderen mogen me Bes noemen"

  Hasi heeft de schroeven aangedraaid, maar sommige spelers mogen een beetje meer dan andere spelers. Zo spreken de ouderen Hasi nog altijd aan met "Bes".

  "Ik heb nog in één ploeg gespeeld met Proto en Deschacht. Ik kan niet verwachten dat ze mij van de ene dag op de andere coach noemen. Maar de jongeren moeten coach tegen mij zeggen."