• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De E3 Harelbeke in vijf momenten

  De renners konden in de E3 Harelbeke genieten van de voorjaarszon.

  Peter Sagan won met overmacht de E3 Harelbeke in een spurt tegen Niki Terpstra, Geraint Thomas en Stijn Vandenbergh. Bekijk hier de vijf belangrijkste fases uit de wedstrijd.

  1. Vijf vluchters kiezen het ruime sop

  Vijf vluchters, met onder anderen de Belgen Laurens De Vreese en Jérôme Cousin, trekken in de aanval. De laatste overblijvers van dit groepje worden gegrepen op de Oude Kwaremont.

  2. Valpartijen doen toppers achtervolgen

  De wedstrijd wordt getekend door verschillende valpartijen. Dat verplicht vele renners tot achtervolgen. Een massale valpartij vlak voor de Kapelberg drukt zijn stempel op de koers.

  De meeste grote namen kunnen het onheil net ontwijken, maar Fabian Cancellara moet aan een dolle achtervolging beginnen. Hij imponeert vanuit het defensief. 

  Cancellara imponeert vanuit het defensief:

  3. Kwaremont en Karnemelkbeek zorgen voor definitieve splitsing

  De restanten van de vroege vlucht worden gegrepen op de Oude Kwaremont. Toppers als Niki Terpstra, Geraint Thomas en John Degenkolb trekken meteen door.

  Na de Kwaremont komen Stijn Vandenbergh en Peter Sagan aansluiten bij de kopgroep. Die laatste trekt stevig door op de Karnemelkbeekstraat. Eén man gaat overboord: John Degenkolb. 

  Deze vier gaan de finale in: Sagan, Thomas, Terpstra en Vandenbergh.

  4. Achtervolgers komen tot op 15 seconden

  Favorieten als Boonen, Vanmarcke, Roelandts en Van Avermaet vormen achter de leiders een groepje, waar inmiddels Cancellara zijn opwachting maakt. Ze komen tot op 15 seconden, maar geraken nooit meer helemaal voorin.

  Laurens De Vreese, vluchter van het eerste uur, bengelt aan de staart van de achtervolgende groep en duikt in de wilgen.

  5. Sagan wint de sprint met overmacht

  Niemand geraakt weg uit de kopgroep. Peter Sagan maakt het in Harelbeke af in een sprint met vier.