• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cancellara: "Toch een goed gevoel"

  Fabian Cancellara met Boonen in zijn wiel.

  Een val heeft de kansen van Fabian Cancellara in de E3 Harelbeke gehypothekeerd. "Daarna deed ik nog wat ik kon. Ik ben daarom niet teleurgesteld." Volgens Stijn Vandenbergh "won de sterkste" en Sep Vanmarcke had "een klotedag, alles liep verkeerd."

  Cancellara blonk uit met een knappe achtervolging nadat hij opgehouden was bij een val. "Het gebeurde op een slecht moment, ik wist dat de koers zou ontploffen", zei de Zwitser. "Het geluk stond niet aan mijn zijde."

  "Ik moest opnieuw naar voor rijden en deed daarin wat ik kon om nog goed te finishen. Ik houd daar dan ook een goed gevoel aan over. Mijn ploeg stond er ook, Devolder gaf alles wat hij had."

  "De wereld vergaat niet, ik heb ook kunnen zien hoe het met de andere renners en teams gaat. Ik zag een sterke Sagan en een sterke OPQS-ploeg. Ik snap niet waarom die ploeg met lege handen achterblijft. Ze hadden Boonen en Stybar moeten uitspelen, als je het mij vraagt."

  "Of ik klaar ben voor de Ronde van Vlaanderen? Alleen ik weet wanneer ik helemaal klaar ben, maar dat ga ik niet aan de grote klok hangen", zegt Cancellara.

  Terpstra: "Blij met ereplaats"

  Niki Terpstra won woensdag nog Dwars door Vlaanderen. Hij was er vandaag weer dicht bij en moest enkel Sagan voor zich dulden. "Sagan was heel goed. Hij pakte het goed aan, we konden hem niet verslaan."

  Terpstra zorgde er samen met Stijn Vandenbergh voor dat de helft van de kopgroep een OPQS-truitje droeg. "Het was een goeie race met de ploeg en op het einde waren we nog goed vertegenwoordigd."

  "We probeerden met demarrages om Sagan te kloppen, maar toen voelde je al dat hij heel sterk was. Voor mij is het toch een fantastische week, dat was al zo na mijn zege woensdag. Ik ben blij met deze ereplaats erbovenop."

  Stijn Vandenbergh beaamt. "We hebben een paar keer geprobeerd om weg te rijden. Dat is niet gelukt, hij reed alles dicht. De sterkste heeft gewonnen."

  Waarom koos Omega Pharma-Quick Step voor Terpstra-Vandenbergh en niet voor Boonen-Stybar? "We zaten met z'n tweeën in de kopgroep en dan moet je toch iets proberen. Misschien twijfelde Sagan en was een van ons tweeën vertrokken. We hebben gegokt, maar verloren."

  "De ploeg was sterk. We hebben het Sagan moeilijk gemaakt en kunnen ons niets verwijten. Dat hij in de sprint de snelste zou zijn, wisten we wel. In de Ronde van Vlaanderen zal hij er ook staan. Tactisch was het parcours vandaag even lastig. Hier begint het al na 30 kilometer, in de Ronde van Vlaanderen begin je met 100 kilometer vlak. Dit was een mini-Ronde van Vlaanderen. De mannen van vandaag zullen volgende week ook sterk presteren."

  Vanmarcke: "Wat een klotedag"

  Sep Vanmarcke won de spurt om de vijfde plaats tegen Tony Gallopin, maar vloekte in zijn reactie. "Wat een klotedag, alles liep verkeerd vandaag: problemen met mijn zadel, Maarten Wynants die viel en ik vol erop, lek vlak voor de Paterberg, een massale val vlak voor mij, waardoor ik weer moest inhalen."

  "Ik was niet hersteld aan de Kwaremont en zat er toen door. Gelukkig kwam op dat moment Cancellara terug, die was supersterk. ik had tijd nodig om te herstellen. Toen Cancellara ging, was ik nog niet goed, maar dan moet je wel mee zijn." Samengevat: "Ik was goed, maar niet super en had heel veel pech."

  Van Avermaet: "Ik ben wel tevreden"

  Greg Van Avermaet werd tiende. "Ik was redelijk goed, maar kwam op de Kwaremont net iets te kort. Het lukte mij daarna niet om op het asfalt de sprong te maken. Toen we met Cancellara, die heel sterk was, tot op 20-25 seconden kwamen, geloofde ik er even nog in." Conclusie? "Ik ben goed en ben wel tevreden. In de Ronde van Vlaanderen, die mij beter ligt, zal ik dichter eindigen."