• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Tranen in mijn ogen met pijn aan duim"

  "Een dag vol miserie", zegt Boonen.

  Vandaag zat er geen zesde E3-zege in voor Tom Boonen. De kopman van Omega Pharma-Quick Step was al vroeg in de koers op zijn duim gevallen en koerste de hele dag met pijn. Even zat de schrik voor een breuk erin, maar de schade valt wellicht mee.

  De valpartij van Tom Boonen gebeurde nog voor La Houppe. "Vooraan het peloton was er een grote valpartij. Wij lagen er allemaal bij. Stijn Vandenbergh, Iljo Keisse en Martin Velits waren de enigen van de ploeg die niet tegen de vlakte gingen."

  "We hebben een uur moeten achtervolgen. Op de smalle wegen is het erg moeilijk om renners te passeren. We hebben het geprobeerd, op leven en dood. Pas na de Taaienberg sloten we weer aan. Daar was de wedstrijd al afgelopen."

  "We hadden een grote inspanning moeten doen en vooraan hebben ze met twee-drie ploegen de gashendel opengedraaid. Het was dikke miserie, de hele dag."

  "Wat er juist met mijn duim gebeurd is, weet ik niet. Het zal nog wel meevallen, misschien is mijn duim gewoon gekneusd. Ik heb de hele dag met de tranen in mijn ogen gereden."

  "Ik heb de E3 kunnen uitrijden. Ik wanhoop zeker niet. Met van die dingen kan je nog wel iets doen, maar ik heb wel veel pijn geleden."

  "Misschien waren er te veel hellingen"

  Tom Boonen vond het opvallend dat vooral voor de hellingen gekoerst werd en tijdens het klimwerk het vuurwerk uitbleef. "Misschien waren er te veel hellingen", denkt Boonen.

  "Iedereen sprintte naar die hellingen, maar op de hellingen gebeurde er niks. Zo ontstonden er veel valpartijen voor en na een helling."

  "Misschien moeten de organisatoren minder hellingen opnemen. Dan gebeurt er tenminste iets op de hellingen. Nu wachtte iedereen tot de Paterberg en de Kwaremont. Het maakt zeker de koers niet interessanter door er altijd meer hellingen in te proppen."