• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Blind volgt in 2016 Hiddink op als bondscoach

  Hiddink wordt na het Wk in Brazilië bondscoach van Oranje.

  Wat Guus Hiddink begin maart al had gezegd, is nu ook bevestigd door de Nederlandse voetbalbond: hij volgt na het WK Louis van Gaal op als bondscoach. En ook nu al bekend: in 2016 geeft Hiddink de fakkel door aan Danny Blind.

  De 67-jarige Hiddink en de KNVB zijn een contract van twee jaar overeengekomen. Na het WK in Brazilië neemt Hiddink de taken van Louis van Gaal over en het is de bedoeling dat hij Nederland op het EK van 2016 in Frankrijk krijgt én daar bondscoach is.

  Daarna geeft Hiddink de fakkel door aan Danny Blind (foto), raakte vandaag bekend. Blind is nu al assistent-bondscoach van Van Gaal en blijft dat ook onder Hiddink. Ruud van Nistelrooy zal aan de technische staf toegevoegd worden.

  Hiddink was tussen 1995 en 1998 al eens bondscoach van zijn land en haalde met Oranje de kwartfinales op het EK van 1996 en de halve finales van het WK in 1998. Blind was op het EK in Engeland aanvoerder onder Hiddink.

  Hiddink ging na zijn eerste periode als bondscoach naar Spanje, waar hij Real Madrid en Real Betis coachte. Daarna leidde hij Zuid-Korea op het WK van 2002 in dat land en Japan naar een knappe vierde plaats.

  Daarna was Hiddink nog bondscoach van Australië, Rusland en Turkije en clubcoach van PSV, Chelsea en Anzji Machatsjkala. Sinds juli 2013 zat hij zonder werk.