• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Swift is steviger leider na ploegentijdrit

  Het viertal van Team Sky op het podium.

  Ben Swift heeft zijn leidersplaats verstevigd in de Internationale Wielerweek. Nadat hij donderdagvoormiddag al de ochtendrit gewonnen had, was zijn ploeg Team Sky na de middag ook de beste in de ploegentijdrit.

  Voor de ploegentijdrit werd elk team onderverdeeld in twee ploegen van vier renners. Het Sky-kwartet met Ben Swift had de minste tijd nodig om de 11,2 kilometer af te leggen. Rusvelo eindigde als tweede op 15 seconden, Cannondale was derde.

  In de stand heeft Swift zes seconden voorsprong op zijn ploegmaats Peter Kennaugh en Dario Cataldo. Vrijdag staat de tweede etappe in de Internationale Wielerweek op het programma, een rit over 160 kilometer.

  Uitslag ploegentijdrit:

  1. Team Sky (Cataldo-Kennaugh-Kirijenka-Swift) 11,2 km in 15'30"
  2. Rusvelo (Lagoetin-Pozdniakov-Pomosjnikov-Ersjov) op 15"
  3. Cannondale (Bettiol-Boivin-Mohoric) 18"

  Stand na dag 1

  1. Ben Swift (GBr) in 2u38'01"
  2. Peter Kennaugh (GBr) op 6"
  3. Dario Cataldo (Ita) 6"