• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sep Vanmarcke tekent voor twee jaar bij bij Belkin

  Vanmarcke en Belkin, een mooie combinatie.

  Sep Vanmarcke heeft zijn contract met Belkin voor twee jaar verlengd. De 25-jarige Belg ligt zo tot eind 2016 vast bij de Nederlandse WorldTour-formatie.

  "Belkin is de beste keuze met het oog op de toekomst", zegt Vanmarcke. "Ik voel me hier thuis. Er is veel wederzijds vertrouwen en de ploeg doet haar best om me te ondersteunen in de klassiekers. Dat vind ik belangrijk."

  “Sep is een van de groeibriljanten van het peloton, met name als het aankomt op het Vlaamse klassiekerwerk", zegt Belkin.

  "Sep is een beresterke jongen, waar we nog veel plezier aan gaan beleven. We wilden zijn contract graag verlengen, omdat we de as van onze ploeg zo sterk mogelijk willen houden.”

  "We doen alles in teamverband. Sep past daar heel goed bij, want hij is een echte teamspeler en weet dat je samen meer kunt bereiken dan alleen."

  "In deze periode van het jaar werken zijn ploeggenoten hard voor hem, terwijl hij zich in andere koersen weer wegcijfert voor de rest, zoals bijvoorbeeld in de Tour de France van vorig jaar.”

  Vanmarcke is aan zijn tweede jaar bezig bij Belkin. Voordien reed hij voor Garmin (2011-2012) en Topsport Vlaanderen (2008-2010). Dit seizoen werd Vanmarcke al vierde in de Omloop Het Nieuwsblad en derde in Kuurne-Brussel-Kuurne.