• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  PSV-coach Cocu laat tumor verwijderen uit zijn rug

  Cocu is een tijdje buiten strijd.

  PSV-trainer Phillip Cocu heeft zich vandaag laten opereren aan zijn rug. Chirurgen hebben een goedaardige tumor weggehaald. "Cocu richt zich vanaf dit moment op zijn volledige herstel en zal voorlopig niet optreden als coach."

  Cocu sukkelde al een tijdje met zijn rug en liet zich onderzoeken. Toen kwam de tumor aan het licht. "Vandaag is Phillip Cocu geopereerd. De spelersgroep en stafleden zijn daarover vooraf geïnformeerd", zegt PSV.

  "Cocu treedt gedurende zijn herstel voorlopig niet op als hoofdcoach van PSV. Zijn taken worden waargenomen door de andere leden van de technische staf. Assistent-trainer Ernest Faber zal naar buiten treden als aanspreekpunt."

  "PSV doet een dringend beroep aan iedereen om de privacy van Phillip Cocu en zijn naasten te respecteren, wat ook een zeer nadrukkelijke wens van hen is."

  "De club wenst Phillip heel veel sterkte op weg naar volledig herstel. Hij zal de komende tijd al zijn energie en kracht nodig hebben voor zijn revalidatie, in de wetenschap dat PSV en alle rood-witte supporters hem daarbij maximaal steunen."