• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  OHL gaat in beroep tegen Ruytinx' straf

  Bjorn Ruytinx (OHL) moet morgen weer naar de bond.

  OHL legt zich niet neer bij de schorsing van drie speeldagen voor Bjorn Ruytinx. De spits kreeg dinsdag die sanctie, omdat hij het been van Diandy raakte in de match tegen Bergen. Morgen spreekt de Geschillencommissie zich in beroep uit.

  OHL vecht met Bergen vanaf komend weekend Play-off III uit. Ruytinx, de topschutter in Leuven met tien goals, kan daarbij een vooraanstaande rol spelen.

  Op de laatste speeldag van de reguliere competitie - uitgerekend tegen Bergen - zag de scheidsrechter niet hoe Ruytinx op het been van Diandy zou zijn gaan staan. Het bondsparket vervolgde Ruytinx op basis van tv-beelden, "omdat het een zware fout is die de fysieke integriteit van de speler in het gedrang brengt". De Geschillencommissie sprak dinsdag drie speeldagen schorsing uit.

  OHL speelt zaterdag zijn eerste van minstens drie play-offduels tegen Bergen. Ruytinx kan enkel meedoen, als hij morgen de vrijspraak krijgt.

  Mogelijk heeft Ruytinx al zijn laatste duels voor OHL gespeeld. Volgend seizoen is de spits aan het werk bij KV Oostende.