• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nieuw reglement wil brutaliteiten op voetbalveld inperken

  De nieuwe reglementen vloeien voort uit de zaak Ruytinx-Carcela.

  De Pro League heeft donderdag tijdens zijn Raad van Bestuur een aantal belangrijke reglementaire beslissingen genomen. Die werden opgesteld in de nasleep van de zaak Ruytinx-Carcela en moeten de brutaliteit op de Belgische velden inperken.

  "Er zijn zaken beslist die moeten uitmonden in een nieuwe reglementering, zodat de brutaliteit op onze velden ingeperkt wordt", zegt CEO Ludwig Sneyers. "Samen met tweede klasse wordt dat binnenkort afgetoetst en nadien gaat het naar de Nationale Studiecommissie voor ondertekening."

  Een van de nieuwe reglementen is dat tackles in de toekomst meer uniform bestraft zullen worden. "Met indicatieve tabellen, zoals dat nu al in de rechtbanken het geval is. Ook willen we meer onafhankelijkheid bekomen voor het Bondsparket en een meer uniforme bestraffing op basis van televisiebeelden. Een onafhankelijk "reviewteam" zal daarvoor moeten zorgen", aldus Sneyers.

  De Pro League heeft ook nieuwe minimumlonen vastgelegd die er onder meer voor moeten zorgen dat buitenlanders pas gehaald worden als ze een echte meerwaarde zijn voor de competitie. "Het minimumloon voor niet-EEE-spelers wordt 75.000 euro",klinkt het.