• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jürgen Roelandts: "Nu kan ik mijn eigen kans gaan"

  Roelandts: "Wie denkt dat ik een brave coureur ben, kent me niet."

  Jürgen Roelandts krijgt in de E3 Harelbeke een herkansing voor Milaan-Sanremo, waar hij te lang de kaart van de vermoeide André Greipel trok. "Dat was niet de juiste keuze", geeft de Lotto-Belisol-renner toe. "Ik hoef dat niet recht te zetten, maar ik wil wel iets bewijzen."

  "Er had meer uit Milaan-Sanremo kunnen halen", beseft Jürgen Roelandts zelf ook. "Ik maakte de keuze om voor André (Greipel, red.) te gaan. Achteraf bekeken was dat misschien niet de juiste keuze."

  "Misschien had ik niet op kop moeten rijden. Na de Poggio zat André een meter of tien achter. Toen twijfelde ik even. Op dat moment had ik moeten opschuiven, maar ik maakte de keuze om te wachten. Terwijl ik me goed genoeg voelde om mee te springen."

  "Sanremo ben ik nu vergeten. Ik hoef niets recht te zetten, maar ik wil wel iets bewijzen."

  Koerst Roelandts te braaf tijdens een wedstrijd? "Neen, wie dat zegt, kent me niet. Ik maak geen ruzie in de koers, maar ik laat wel voelen dat ik er sta."

  "Misschien moet ik egoïstischer koersen, dat wel. De komende weken zal ik dat ook zijn. Nu kan ik mijn eigen kans gaan, ik hoef niet te wachten."

  "In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijdt André in dienst van mij. Samen met Gallopin, Debusschere, Sieberg en Bak vormen we de volgende wedstrijden een goede ploeg. We mogen zeker niet afwachtend koersen. We moeten er vol voor gaan."

  "Alles op Roelandts nu"

  "Zoals de kaarten nu liggen, zetten we alles op Jürgen Roelandts", vertelt Marc Sergeant, de teammanager van Lotto-Belisol. "Tony Gallopin is onze nummer twee."

  "De ploeg zal zich uit de naad werken voor Jürgen. Dat deden de jongens vorig jaar ook. Kijk maar naar de Ronde van Vlaanderen. André rijdt die wedstrijd speciaal voor Jürgen. Dat zijn twee vrienden."