• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Georges Leekens is nieuwe bondscoach van Tunesië

  Georges Leekens gaat aan de slag in Tunesië.

  Georges Leekens wordt de nieuwe bondscoach van Tunesië, waar hij de Nederlander Ruud Krol opvolgt. Opmerkelijk: in juni, vlak voor het WK, spelen de Rode Duivels nog een oefeninterland tegen de Tunesiërs.

  Georges Leekens zat zonder werk sinds hij in november 2012 op de keien gezet werd bij Club Brugge. Leekens was op dat moment slechts enkele maanden aan de slag bij Club, dat de trainer in mei van dat jaar had weggeplukt bij de Rode Duivels.

  Opmerkelijk: de tweede wedstrijd van Georges Leekens als bondscoach van Tunesië wordt er meteen een tegen België. Op 7 juni ontvangen de Rode Duivels de Tunesiërs in het Koning Boudewijnstadion.

  In tegenstelling tot België mag Tunesië niet naar het WK in Brazilië. In de voorrondes in Afrika was Kameroen te sterk. Bij Tunesië speelde onder meer Genk-speler Fabien Camus in de WK-kwalificaties.

  Voor Leekens (64) wordt het niet zijn eerste avontuur in Noord-Afrika. In 2003 was hij al enkele maanden bondscoach van Algerije, een buurland van Tunesië. Nu heeft hij een contract voor twee jaar ondertekend. Het wordt voor Leekens zijn 21e opdracht als trainer.