• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-NBA-speler moet Charleroi aan titel helpen

  Rodrigue Beaubois: "Ik wil in Charleroi mijn spelplezier terugvinden."

  Charleroi heeft een opmerkelijke versterking binnengehaald. Ex-NBA-speler Rodrigue Beaubois moet Charleroi naar de landstitel loodsen. De Franse guard speelde vier seizoenen bij de Dallas Mavericks, maar raakte op een zijspoor door aanhoudend blessureleed.

  Het is Charleroi menens in de titelstrijd. Met het oog op de play-offs heeft het de ploeg versterkt met Rodrigue Beaubois. De 1,88 meter grote guard brak in Frankrijk door bij Cholet en speelde 4 jaar in de NBA.

  Beaubois liet bij Dallas flitsen van zijn talent zien, maar werd telkens afgeremd door blessureleed. Zo kwam hij in 2011 niet in actie in de play-offs toen Dallas kampioen werd.

  Op het einde van vorig seizoen liep hij een zware blessure op aan zijn hand. Na een lange revalidatie hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen in Charleroi.

  "Bij Charleroi wil ik het spelplezier terugvinden na mijn blessure", zegt Beaubois. "Het is de bedoeling om Charleroi aan een prijs te helpen. Ik zie dit als een interessante uitdaging voor mij." Beaubois moet bij Charleroi een tandem vormen met Demond Mallet.

  Rodrigue Beaubois bij de Dallas Mavericks