• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Celtic Glasgow viert snelste Schotse titel sinds 1929

  Neil Lennon bezorgt Celtic Glasgow een derde titel op rij.

  Celtic Glasgow is zeven speeldagen voor het einde voor de 45e keer Schots kampioen geworden. Een 1-5 op Partick Thistle volstond gisteren. Met 26 punten achterstand kan nummer twee Aberdeen Celtic niet meer inhalen. Het is de vroegste titelviering in Schotland sinds 1929. Voor Celtic, dat maar één keer verloor dit seizoen, is het de derde titel op rij.

  Celtic profiteert optimaal van het feit dat in 2012 grote rivaal Glasgow Rangers door financiële problemen naar vierde klasse werd teruggezet. Met 54 titels zijn de Rangers wel nog altijd koploper in Schotland.

  Celtic wordt al vier jaar gecoacht door Neil Lennon: "Het leefde al weken. De manier waarop we de titel pakken is fantastisch en toont hoe geweldig mijn ploeg is."

  Felicitaties op Twitter: