• home
 • video
 • pas verschenen

  Blatter: "Openingsmatch WK is zeker in Sao Paulo"

  Het stadion in Sao Paulo zoals het er vorige week uitzag.

  Dat de openingswedstrijd van het WK 2014 in Sao Paulo zou plaatsvinden, was lang onzeker door de vele vertragingen. Maar FIFA-voorzitter Sepp Blatter zet nu het licht op groen. "De problemen zijn geregeld. Brazilië-Kroatië zal er op 12 juni het WK openen."

  Brazilië heeft heel wat moeilijkheden (gehad) om zijn stadions tijdig op te leveren. In het stadion van Sao Paulo zorgde een werkongeluk, waarbij twee arbeiders omkwamen, voor extra vertraging. Een kraan viel op een deel van de dakconstructie.

  Daar kwam ook nog eens een tekort aan geld bij, maar de Nationale Ontwikkelingsbank loste dat probleem op en kwam met 80 miljoen euro extra over de brug.

  Blatter sprak in de marge van het UEFA-congres in Astana. Het stadion in Sao Paulo zal nu op 15 april opgeleverd worden.

  De Zwitser hoopt op een Braziliaanse zomer zonder veel sociale onrust. "Tijdens de Confederations Cup vorig jaar in Brazilië was het voetbal het slachtoffer van veel sociale tegenkantingen. Wij hopen dat dat niet het geval zal zijn tijdens de Wereldbeker."

  Vorig jaar kwamen er meer dan een miljoen demonstranten op straat om te protesteren tegen sociale onrechtvaardigheid. Tijdens het WK zullen alvast 150.000 politietroepen en soldaten ingezet worden om spelers en fans te beschermen. Ook de privésector levert nog eens 20.000 manschappen om de veiligheid te garanderen.