• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Weer een Belgische international naar een Nederlandse club

  Vincent Vanasch vertrekt naar Eindhoven.

  Zaterdag raakte bekend dat Loïck Luypaert de Belgische voor de Nederlandse competitie ruilt. De 26-jarige doelman Vincent Vanasch volgt zijn voorbeeld en trekt van Waterloo naar Eindhoven.

  Vanasch is de doelman van Waterloo en de nationale ploeg. Met België was hij actief op de Olympische Spelen van 2012 in Londen (goed voor de vijfde plaats) en het Europees kampioenschap 2013 in Boom (zilveren medaille).

  In de Belgische competitie kroonde hij zich twee keer tot kampioen met Waterloo. Al die prestaties bleven niet onopgemerkt. Nederland had Vanasch in het vizier en uiteindelijk wordt Oranje Zwart zijn nieuwe bestemming. Bij OZ had Mark Jenniskens, die er sinds 2008 in doel staat, aangekondigd minder tijd aan zijn sport te willen besteden.

  "Vincent heeft een contract voor twee seizoenen bij OZ getekend. Met hem halen we een keeper van wereldformaat binnen. We zijn heel blij met deze versterking en wensen hem heel veel succes", zegt OZ. OZ deelt samen met Kampong, de toekomstige werkgever van Loïck Luypaert, de leiding in Nederland en is al verzekerd van play-offs om de titel.

  Vanasch in de voetsporen van andere internationals

  Dat steeds meer Belgische topspelers naar Nederland verhuizen, hoeft geen verbazing te wekken. Nederland is zowel op landen- als clubniveau toonaangevend in de wereld en kan spelers dus meer bieden dan de Belgische clubs. Bij OZ vindt Vanasch alvast Thomas Briels en Elliot Van Strydonck, twee andere internationals, terug. Verder spelen onder meer Loïck Luypaert (vanaf volgend seizoen bij Kampong) en Jeffrey Thys (Rotterdam) er.