• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vettel en Franklin krijgen de Laureus Awards

  Vettel kreeg de Laureus Award voor beste sportman.

  De Laureus Awards, ook wel de "Oscars van de sport", zijn dit jaar voor viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel en meervoudig olympisch en wereldkampioene zwemmen Missy Franklin. Beiden krijgen de trofee voor het eerst in hun carrière.

  De 26-jarige Vettel werd vorig jaar voor de vierde keer op rij wereldkampioen en kreeg de voorkeur op Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal, LeBron James, Mo Farah en Usain Bolt, de winnaar van vorig jaar.

  De amper 18-jarige Missy Franklin (foto) won in 2013 op het WK zwemmen in Barcelona liefst zes keer goud. De Amerikaanse werd verkozen boven Nadine Angerer, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Jelena Isinbajeva, Tina Maze en Serena Williams. Vorig jaar won de Britse Jessica Ennis.

  Het Bayern München van Rode Duivel Daniel Van Buyten werd verkozen tot "Ploeg van het Jaar". De Duitse club won vorig seizoen met titel, Champions League en Duitse beker (bijna) alles wat er te winnen valt.

  De trofee voor "Comeback van het jaar" is voor Rafael Nadal, die zich na een zware knieblessure weer opwerkte naar de eerste plaats op de wereldranglijst en met Roland Garros en de US Open ook twee grandslamtoernooien won.

  Alle winnaars:

  • Sportman: Sebastian Vettel (Dui - Formule 1)
  • Sportvrouw: Missy Franklin (VS - zwemmen)
  • Ploeg: Bayern München (Dui - voetbal)
  • Doorbraak: Marc Marquez (Spa - MotoGP)
  • Comeback: Rafael Nadal (Spa - tennis)
  • Sporter met een beperking: Marie Bochet (Fra - skiën)
  • Actiesporter: Jamie Bestwick (GBR - BMX)