• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Michael Phelps is bijna opnieuw op wedstrijdniveau

  Phelps won vier gouden medailles op de Olympissche Spelen in Londen.

  Michael Phelps, de atleet met de meeste olympische titels aller tijden, is bijna klaar om opnieuw deel te nemen aan zwemwedstrijden. Dat zegt zijn trainer. Phelps traint vijf keer per week. Dat voedt de geruchten over een comeback op het hoogste niveau.

  "Zijn conditie is goed", zegt zijn coach Bob Bowman. "We zullen eens op de kalender kijken of hij binnenkort één of twee wedstrijden kan zwemmen. Dan kunnen we pas echt zien hoe ver hij staat."

  Volgens Bowman sluit Phelps een deelname aan de Amerikaanse zwemkampioenschappen in augustus niet uit. "Michael moet in het begin vooral korte nummers zwemmen, zoals de 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Zo kunnen we zien of hij aan snelheid heeft ingeboet door zijn afwezigheid."

  Phelps zette een punt achter zijn professionele zwemcarrière na de Olympische Spelen in Londen in 2012. Hij won in totaal 18 gouden medailles op drie Spelen.