• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Conditie is oké, nu concentratie nog"

  Boonen in actie tijdens Dwars door Vlaanderen.

  Tom Boonen is 14e geworden bij zijn wederoptreden in Dwars door Vlaanderen. Voor de overwinning deed de kopman van Omega Pharma-Quick Step niet mee. "Maar ik wanhoop niet", zei Boonen aan de aankomst in Waregem.

  "Ik had deze wedstrijd zeker nodig. Ik heb mijn plan getrokken en meegereden zonder veel te kunnen doen. Ik had noch de benen, noch de focus om altijd vooraan te zitten voor de bergjes."

  "Na de Kwaremont heb ik samen met Stijn Vandenbergh ongeveer 30 kilometer achterin gereden. We zaten net te ver in de afdaling voor de Oude Kwaremont en dan weet je dat je in de miserie zit."

  "Maar in de finale voelde ik wel dat alles op zijn plaats begon te vallen. De conditie en de benen zijn goed, maar nu moet ik de concentratie nog terugvinden. Ik wanhoop zeker niet."

  Voor ploegmaat en winnaar Niki Terpstra had Boonen alleen maar woorden van lof. "Niki staat er voor bekend dat hij af en toe een heel sterk nummer uit zijn benen kan schudden."

  "Als ploeg hadden we de koers vanaf de finale in handen. Daarvoor was er meer chaos omdat er een groep van 23 renners weg was. Maar geen enkele ploeg had meer dan een renner in de kopgroep. Iedereen zat dus in hetzelfde schuitje."