• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern verpulvert records aan de lopende band

  Bayern München, dat dinsdag zijn 24e Duitse landstitel pakte, rijgt de records aan elkaar dit seizoen. Zo werd geen enkele club sneller kampioen. Maar welke records verbeterde Bayern dit seizoen nog en hoeveel kunnen er daar nog bijkomen?

  Bayern München pakte dinsdag zijn 24e titel, een record, op de 27e speeldag, ook een record. Zoals blijkt uit de bovenstaande infografiek voetbalde Bayern dit seizoen al een handvol records van de tabellen en daar kunnen er nog een pak bijkomen.

  Een kleine greep uit de vele records die Bayern nog kan verbeteren: meeste punten in één seizoen (91), meeste overwinningen in één seizoen (29), minste nederlagen (1), gemaakte goals (101), goals tegen (18) en beste doelpuntensaldo (+80).

  Bayern ligt bovendien ook nog altijd op koers om zijn Champions League-titel te verlengen en het strijdt ook nog mee voor de Duitse beker. Een herhaling van de "treble" van vorig seizoen behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden.