• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wuyts: "Overmacht Cancellara? Betwijfel het"

  "Het is niet de Cancellara van vorig jaar."

  Met Dwars Door Vlaanderen geraakt elke wielerliefhebber stilaan opgewarmd voor de kasseiklassiekers. Wat verwachten de wielermannen van de heilige week, met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix? Deel 1: de grote drie.

  De voorbije jaren staken drie namen er bovenuit de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix: Tom Boonen, Fabian Cancellara en Peter Sagan. Krijgen we dit jaar een herhaling van dat scenario?

  "Vroeger was het enkel Boonen tegen Cancellara, al dateert hun laatste échte duel wel van de Ronde in 2010, met het duel op de Muur", weet Christophe Vandegoor. "Maar daar is nu Sagan bijgekomen. Als hij zijn ontwikkeling van de voorbije jaren voortzet, is er in principe weinig aan te doen."

  "Boonen heeft de beste ploeg, Cancellara is de grootste kanshebber, maar Sagan heeft de meeste groeimarge", vat Renaat Schotte het samen.

  "De concurrentie bij Omega Pharma-Quick Step is intern bijzonder groot", zegt Michel Wuyts. "Er zijn 12 à 13 renners die kunnen meedraaien in die formatie. Laat ons hopen dat kopman Boonen op maat zal zijn van zijn ploeg. Ik meen van wel."

  Wuyts heeft wel vraagtekens over Cancellara. "Bij Trek zeggen ze dat hij wel oké is, maar het is niet de Cancellara van vorig jaar. Hij dacht in Firenze wereldkampioen te worden, maar dat liep faliekant af. Daar heeft hij mentaal van moeten herstellen. Zal hij wel dezelfde overmacht hebben? Ik heb mijn twijfels."

  Sagan in Roubaix. Groen, maar misschien té groen?

  Parijs-Roubaix was de voorbije jaren het geliefkoosde jachtterrein van Boonen en Cancellara, maar nu gaat Sagan zich ook aan de Hel van het Noorden wagen. "Hij mag dan wel in het groen rijden, hij is zeker niet te groen om in Roubaix te winnen", vinden Vannieuwkerke en Wuyts.

  Berteele en Schotte zien dat toch enigszins anders. "Ik acht hem niet in staat om te winnen op de piste", zegt Berteele. "Al kan hij zich met zijn topconditie wel laten meedrijven." "Ervaring is toch belangrijk in Roubaix", vindt Schotte. "Hij heeft in ieder geval de fysiek en de technische bagage."