• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat u nog moet onthouden uit Extra Time

  Bekerwinnaars Peter Maes en Hans Vanaken zijn te gast in Extra Time.

  In Extra Time ging het vooral over de bekerfinale en de Clasico in Spanje. Naast de grote discussies waren er uiteraard ook tal van leuke, memorabele en opvallende uitspraken. Zoals Peter Maes die "het enorme papkind" Hans Vanaken in zijn handen had. Johan Boskamp vergelijkt de Lokeren-trainer met Louis van Gaal en Diego Simeone. En Maes legt ook uit wat de beste positie van Vanaken is. Bekijk onze selectie van beelden uit de aflevering van gisteren.

  Maes: "Vanaken was nogal een dikke baby"

  Peter Maes en Hans Vanaken hebben een Limburgse connectie: ze zijn allebei thuis in Lommel. En speling van het lot: Maes heeft zijn goudhaantje van nu als baby in zijn armen gehad: "Het was een enorm papkindje. Nogal een dikke, maar dat zie je nu niet meer. Ik heb hem zien opgroeien onder de beschermende vleugels van zijn moeder."

  Maes: "Mijn voorbeeld is Boskamp, niet Van Gaal"

  Peter Maes sprak zaterdagnacht na de bekerwinst in Lokeren de massa toegestroomde fans toe. Johan Boskamp, te gast in Extra Time, maakte de vergelijking met Louis van Gaal, die in 1995 toen hij met Ajax de Wereldbeker voor clubs had gewonnen ook uitzinnig te keer ging op het podium. En dat deed de Nederlandse topcoach nog eens over bij Barcelona. "Maar mijn voorbeeld is niet Van Gaal", counterde Maes met de glimlach. "Mijn voorbeeld is Boskamp."

  Boskamp: "Peter Maes is zoals Simeone van Atletico"

  Johan Boskamp had genoten van Real-Barcelona en vergelijkt Peter Maes met Diego Simeone, de coach van Atletico Madrid, dat als derde hond meedoet voor de titel in Spanje. "Wat Atletico doet, komt door de bezieling. Als je Simeone langs de zijkant ziet tekeergaan, zo doet Maes het ook bij Lokeren. Dat is "hun" ploeg. Ze zitten soms 30 seconden, maar dan staan ze er al weer. Steeds zijn ze met hun ploeg bezig."

  Maes: "Beste positie voor Hans op termijn de 8"

  Hans Vanaken heeft nog maar zijn eerste seizoen in eerste achter de rug en heeft nog groeimarge. Ook qua centrale positie op het middenveld. Peter Maes: "De 10 en de 8 zijn grote posities voor hem. Ik discussieer daar wel eens over met de vader van Hans. Nu is zijn beste positie op de 10 (iets hoger), maar op termijn zie ik hem echt top zijn op de 8 (iets lager). Hij kan perfect bijsluiten, hij kan het spel op gang brengen en kan in de zestienmeter komen."