• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vital Vanaken: "Tijd maken voor mijn zonen"

  Vital Vanaken: "Nu kan ik niet alle matchen zien."

  Na jarenlange trouwe dienst trekt Vital Vanaken de deur achter zich dicht op de Gestelsedijk. De 52-jarige oud-voetballer en vader van Hans en Sam stopt na dit seizoen als jeugdcoördinator en beloftetrainer bij tweedeklasser Lommel United.

  "Ik wil tijd maken om mijn zonen te zien spelen en hen te helpen in hun carrière", vertelt Vital Vanaken in Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws.

  "Dat is niet alleen leuk, maar ik wil helpen hen te behoeden voor de vreemde dingen die een mens wel eens overkomen in het voetbal. Ik heb in mijn loopbaan als speler en trainer al wel wat ervaring opgebouwd en die komt nu van pas."

  Sam Vanaken staat in de verdediging bij Lommel, broer Hans maakt in eerste klasse het mooie weer bij bekerwinnaar Lokeren. "Met mijn huidige job kon ik niet al hun wedstrijden zien. En voor mezelf vond ik het ook welletjes."

  "Dat het ineens zo snel ging voor Hans kon niemand voorzien. Misschien komen er op een bepaald moment, momenteel is daar nog niet echt sprake van, andere clubs in beeld voor hem? Dan wil ik er staan, net als voor mijn andere zoon."