• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maaseik: "Liggen niet wakker van één minder jaartje"

  "We misten dit seizoen vooral een afwerker."

  Maaseik zal wellicht voor het eerst in 20 jaar niet de eindstrijd in het volleybal halen. Antwerpen heeft de beste papieren in handen om Roeselare uit te dagen. "Er moet ooit een einde komen aan de hoogconjunctuur", zegt Maaseik-voorzitter Matti Raedschelders, zelf een man van vele oorlogen, aan Sporza.

  Was er in het begin van het seizoen nog sprake van paniek bij Maaseik, dan heeft die nu plaatsgemaakt voor berusting. Of toch bij de voorzitter. "We weten al lang dat we dit seizoen geen kampioenenploeg hebben."

  "Dat het nu een jaartje minder is, daar liggen we niet van wakker. Er moet ooit een einde komen aan de hoogconjunctuur. We hebben 20 jaar na elkaar de finale van de play-offs gehaald. Dat is uniek."

  "We misten dit seizoen vooral een afwerker", luidt de analyse van Matti Raedschelders. "Op het einde van de set maken we vaak fouten in plaats van punten. Zo ging het ook afgelopen weekend drie keer tegen Roeselare. Zij hebben wel iemand die dan de bal opeist. Dat is het verschil met een topclub."

  "Maar Maaseik zal altijd een topclub blijven. We werken eraan om volgend seizoen een ploeg te hebben die beter is, die weer meedoet voor de titel. In principe gaan we ook voort met coach Erik Verstraten."

  "Naar alle waarschijnlijkheid wildcard voor CL"

  In principe is enkel de top twee van de Belgische competitie zeker van Champions League, dus ook daar dreigt Maaseik naast te grijpen. Raedschelders maakt zich geen zorgen. "De formule van de Champions League wordt uitgebreid volgend seizoen. Er komen dus ook meer wildcards. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen wij een van die acht wildcards."