• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hazard: "Ik moet elke match scoren van Eto'o"

  Eden Hazard met zijn vriend Samuel Eto'o.

  Eden Hazard drukt meer en meer zijn stempel bij Chelsea, ook met doelpunten. "Dat pepert Eto'o me in", vertelt de Rode Duivel. Over het Champions League-duel met PSG zegt Hazard: "Ik heb Zlatan Ibrahimovic al geklopt... op de PlayStation."

  14 keer heeft Eden Hazard dit seizoen de weg naar het net al gevonden in de Premier League, tegenover 9 goals vorig seizoen. Daar heeft de komst van Samuel Eto'o veel mee te maken.

  "Elke dag prent hij me in dat ik bij de beste spelers ter wereld kan behoren. Voor elke match herhaalt hij dat ik het verschil moet maken", vertelt Hazard in de Franstalige krant La Dernière Heure.

  "Eto'o zegt me dan: "Je verlaat het stadion niet zonder een doelpunt." Op den duur begin je dat te begrijpen."

  "Vroeger ging ik gewoon voetballen. Scoorde ik niet, dan was dat maar zo. Als we maar wonnen. Nu betekent voetballen ook elke wedstrijd doelpunten scoren en acties op de mat leggen."

  Zo is Eto'o een goeie vriend van Hazard geworden. "Samen met Demba Ba. Je vindt ons vaak met z'n drieën bij Chelsea. En ik kan het ook goed vinden met César Azpilicueta, die nog in Marseille heeft gespeeld."

  "Eerste keer tegen Ibrahimovic... of toch niet"

  Volgende week neemt Chelsea het in de kwartfinales van de Champions League op tegen het Paris Saint-Germain van Zlatan Ibrahimovic.

  "Als voetballiefhebber houd je van zulke ploegen. PSG snapt het spelletje, dwingt kans na kans af en heeft veel techniek in huis", vertelt Eden Hazard.

  "Je hebt natuurlijk Ibrahimovic, maar ook Thiago Motta, Cabaye en Cavani. En achterin hebben ze stevige bonken staan."

  "Het wordt mijn eerste match tegen Ibrahimovic. Of toch niet. Ik heb hem al eens geklopt op de PlayStation", lacht Hazard.