• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Prandelli blijft Italiaans bondscoach tot 2016

  Prandelli laat Italië aanvallender voetballen.

  De nationale voetbalploeg van Italië blijft onder de hoede van Cesare Prandelli. De coach raakte het met de bond eens over een contractverlenging tot het EK 2016. "Ik ben trots dat de bond met me voort wil."

  Prandelli nam na het WK 2010 het roer over bij de Italiaanse ploeg en leidde Italië naar de finale op het EK 2012. Italië verloor die EK-finale wel, met 4-0 tegen Spanje. Daarnaast verloor Italië onder Prandelli slechts een andere match, een duel tegen Brazilië op de Confederatiebeker.

  Prandelli brak met de Italiaanse traditie om te focussen op de defensie en laat zijn team aanvallend voetballen. Hij wordt ook geroemd om de ethische code die hij hanteert, zo weert hij spelers die zich misdroegen.

  "Ik ben heel blij dat de bond me voorstelde om mijn contract te verlengen met twee jaar", zegt Prandelli. "Dat maakt me trots en ik ben volledig beschikbaar."

  "We hebben een akkoord gevonden met Prandelli", meldt de Italiaanse bond. "We moeten nog enkele details uitwerken." Wellicht wordt het contract in de komende weken getekend.