• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Engelaar doet het van verder dan Rooney en Beckham

  Engelaar scoort een geweldige goal voor Melbourne in de A-League.

  Wat Wayne Rooney kan, kan ik ook, dacht Orlando Engelaar. En beter: de Nederlander (ex-Genk) scoorde zondag in de Australische A-League vanaf z'n eigen helft voor zijn team Melbourne Heart tegen de Central Coast Mariners. Zaterdag had Rooney ook van erg ver gescoord in West Ham-Manchester United, al stond de Engelsman al op de vijandige helft. Bekijk Engelaars goal hieronder.

  Engelaar: "Met mijn neef vooraf over gesproken"

  Engelaar maakte een doelpunt dat de geschiedenis zal ingaan. Het wordt nu al vergeleken met de doelpunten van Manchester United-vedetten Beckham (in 1996) en Rooney (zaterdag), die vanaf de middenlijn en vanaf de andere helft scoorden. Engelaar deed het vanaf 55 meter.

  "Je beseft meteen dat je iets speciaals hebt gedaan", reageerde de 14-voudige international. "Ik was wel al langer van plan om het op deze manier eens te proberen. Ik sprak erover met mijn neef en hij moedigde me aan om het te doen. Ik hield dus de doelman goed in het oog en wachtte op het juiste moment. En dat kwam er."

  Engelaar toverde al mooie goals uit zijn sloffen voor Genk, Twente en PSV. "Maar ik denk dat dit de mooiste uit mijn carrière is."

  Bekijk de goal van David Beckham tegen Wimbledon uit 1996: