• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Coninck: "Het was misschien een historische wedstrijd voor Barcelona"

  De Coninck was als commentator aanwezig bij de Clasico.

  Voetbalanalist Wim De Coninck was een van de gelukkigen die de spektakelwedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona in het stadion mochten volgen. En of hij genoten heeft. Hij zag hoe Messi bij momenten opnieuw zijn allerbeste niveau haalde.

  "Het niveau was hoog en Barcelona was verrassend sterk", zegt De Coninck aan Sporza. "Veel waarnemers hadden vooraf toch getipt op een overwinning van Real omdat de thuisploeg al 35 wedstrijden ongeslagen was en met haar sterkste team aan de aftrap kwam."

  "De wedstrijd begon natuurlijk goed voor Barcelona ( met een goal van Iniesta na zeven minuten, red). Daarna is de match verschillende keren gekanteld. Messi was natuurlijk de "man van de match", terwijl Ronaldo deze keer ondermaats bleef."

  "Ronaldo was niet nadrukkelijk aanwezig. Het was wachten op een flits, maar die kwam niet. Hij zette de penalty wel nog om, maar voor de rest was hij onzichtbaar. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar het is jammer voor hem dat het in deze wedstrijd gebeurde."

  "Perceptie over Barcelona zal weer helemaal veranderen"

  Door de winst van Barcelona en Atletico Madrid ligt de titelstrijd in Spanje weer helemaal open.

  "Dit was een kantelwedstrijd, denk ik", zegt De Coninck. "Als Barcelona verliest, worden alle negatieve kritieken en de commentaren over het einde van een generatie opnieuw uitvergroot. Nu winnen ze en zijn ze weer titelkandidaat. Ook in de Champions League gaan ze daardoor toch anders bekeken worden."

  "Messi is weer naar zijn oude vorm aan het groeien en liet af en toe flitsen van zijn klasse zien. Hij behaalde op bepaalde momenten een niveau dat hij anderhalf jaar niet gehaald heeft door blessures en revalidaties. Daardoor zal de perceptie over Barcelona weer helemaal veranderen. Dus misschien was dit wel een historische wedstrijd voor Barcelona."

  "Atletico Madrid gaat ook meedoen tot het einde. Het is mooi dat het eens niet een tweestrijd wordt. Of Atletico kampioen kan worden, zal vooral in de kleinere wedstrijden beslist worden. Zo heeft Barcelona al veel punten verloren."

  "De ploeg die het meest fris blijft, wordt kampioen. De drie ploegen spelen nu ongeveer om de drie dagen een wedstrijd."