• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brian Lynch: "Ben heel blij met deze kans"

  Brian Lynch tekende voor vijf jaar bij Limburg United.

  Het gaat snel voor Brian Lynch. Maandagochtend ontbond hij zijn contract als assistent-coach bij de Antwerp Giants en intussen is hij al voorgesteld als coach van Limburg United. De Amerikaan heeft bij de nieuwe club een contract voor vijf seizoenen ondertekend. "Ik ben heel blij", klinkt het.

  Limburg United is een nieuw project, dat het Limburgse basketbal opnieuw op de kaart wil zetten. Het is van 2008 en het ter ziele gegane Bree geleden dat Limburg nog een vertegenwoordiger had in de hoogste klasse van het basketbal.

  Limburg United zal zijn thuiswedstrijden spelen in Hasselt, rood en wit worden de kleuren van de club. "We mikken erop om een subtopper te worden. Als vergelijkingspunt kijk ik dan naar Aalstar", zegt algemeen manager Danny Marguillier, die in het verleden al aan de slag was bij de Leuven Bears.

  "We wachten nog tot het moment waarop de licentiecommissie ons groen licht geeft om meer details te geven over de naamsponsor en de hoofdsponsor. We gaan uit van een werkingsbudget van 1,4 miljoen euro per seizoen."

  "We geven een jonge coach als Brian Lynch de kans om dit project stap voor stap uit te werken, want dit kun je niet op een jaar tijd. Wij geloven in de kwaliteiten van Brian. Met een andere aanpak en een nieuwe dynamiek willen we in Limburg iets in beweging brengen."

  Lynch: "Ik ben heel blij met deze kans"

  Brian Lynch tekende bij Limburg United een overeenkomst voor vijf seizoenen. "Ik ben heel blij met deze kans", zegt de 35-jarige Amerikaan. "We starten met één team. Later bekijken we of er een tweede ploeg en/of jeugdteams bijkomen."

  "We willen zoveel mogelijk Limburgse spelers in het team integreren. Daarnaast hoop ik te kunnen samenwerken met Belgische topclubs als Charleroi en Antwerpen om hun jonge spelers, die nog moeten groeien, te lenen."

  "Momenteel zijn er maar een paar Limburgse spelers klaar om meteen in de hoogste reeks mee te draaien. Maar het is mijn droom om op termijn een groep van een zevental spelers uit Limburg als kern voor deze ploeg op te leiden. Daar moeten we stap voor stap aan werken."

  Ook ex-Bree-speler Odell Hodge, nu speler-coach bij Hasselt, wordt in het project betrokken. Hij wordt sportief manager. "Ik praat momenteel met een aantal spelers, vooral Limburgers. In de eerste plaats mikken wij op Belgen, maar de inbreng van drie of vier Amerikanen is niet uitgesloten", klinkt het.