• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Dwars door Vlaanderen wordt test voor Boonen"

  "Boonen kan zich testen", zegt Peeters.

  Woensdag maakt Tom Boonen zijn rentree in het peloton in Dwars door Vlaanderen. Hij paste voor Milaan-Sanremo om zijn vriendin Lore na een miskraam bij te staan, maar nu staat hij weer paraat. "Hij kan er zijn conditie testen", zegt ploegleider Wilfried Peeters.

  Na wat ongetwijfeld een zware week was, wordt Tom Boonen woensdag weer op het appel verwacht in Dwars door Vlaanderen.

  "Het wordt voor Tom de eerste koers na Parijs-Nice", zegt ploegleider Wilfried Peeters. "Het wordt een goeie test om te zien hoe ver het staat met zijn conditie op dit moment."

  "Maar het draait over meer dan alleen Tom Boonen in onze selectie. We brengen een sterke ploeg aan de start met renners die uit de voeten kunnen op dit parcours."

  "Het weer wordt goed en we kijken hard uit naar deze afspraak. Dwars door Vlaanderen opent de kasseiklassiekers in België en het is een belangrijke voorbereiding op de komende afspraken."

  6 Belgen, 1 Brit, 1 Nederlander

  Boonen is een van de zes Belgen van de Omega Pharma-Quick Step-selectie. Ook Nicolas Maes, Gert Steegmans, Guillaume Van Keirsbulck, Stijn Vandenbergh en Julien Vermote rijden mee, aangevuld door de Brit Andrew Fenn en de Nederlander Niki Terpstra.