• home
 • video
 • pas verschenen

  Club loopt nog wat in, Anderlecht wint ruim

  Club wint van Cercle met 2-0.

  Op de slotspeeldag van de reguliere competitie is Club Brugge na derbywinst tegen Cercle nog wat dichter bij koploper Standard geslopen. Anderlecht won onder zijn nieuwe coach Besnik Hasi met 4-0 van Oostende.

  De laatste speeldag van de reguliere competitie stond in het teken van de strijd om het laatste PO I-ticket en het gevecht tegen PO III, maar er waren nog interessante wedstrijden.

  Club-Cercle bijvoorbeeld. De derby leverde een overwinning op voor Club, dat rechtsachter Meunier twee keer zag scoren. In het klassement komt Club zo tot op vier punten van Standard en aangezien het puntentotaal in de play-offs gehalveerd wordt, heeft Club zich nog wat meer in het titeldebat gesmeten.

  In Anderlecht was het uitkijken naar het debuut van Besnik Hasi als trainer. De Brusselaars maakten er tegen Oostende een gala-avond van met het bezoek van Vincent Kompany, Marcin Wasilewski en Jan Koller. Het duel werd gekruid met vier doelpunten: eindelijk nog eens een mooi avondje in het Astridpark.

  Lokeren sprokkelde de drie punten op het Lisp. Even leek het met een 1-2-overwinning tegen Lierse nog de vierde plaats af te snoepen van Zulte Waregem, maar omdat Zulte Waregem nog won in Gent, blijft Lokeren vijfde.

  KV Mechelen-Charleroi tot slot had niets meer om het lijf. Al zullen de Mechelse fans daar anders over denken. Geheel in de lijn met de rest van het seizoen werd het een triestig anderhalfuur Achter De Kazerne. Charleroi won met 0-3.