• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings zet beste 1.500m neer van het seizoen

  Bart Swings eindigde als achtste op de 1.500 meter.

  In Heerenveen wordt dit weekend een punt gezet achter het Wereldbekerseizoen. Op de 1.500 meter legde Bart Swings beslag op de achtste plaats, zijn beste prestatie van het seizoen. Onze landgenoot eindigde in 1'46"44, 89 honderdste seconde achter de Rus Denis Joeskov.

  Vorig jaar was Bart Swings nog de beste op de 1.500 meter van Heerenveen. Dat zat er vandaag niet in. Swings deelde zijn race wel goed in en kon uiteindelijk tevreden zijn met de achtste plaats.

  Dat is de beste prestatie dit seizoen van Bart Swings in een WB-manche op de 1.500 meter. Voordien was de twaalfde plaats in Berlijn zijn beste uitslag.

  "Ik houd hier een goed gevoel aan over en dat was mijn doel vandaag", zegt Swings. "Die korte ziekte in Inzell is behoorlijk ingeslagen, maar het was nu al veel beter dan vorige week. Als ik nog iets beter word, dan kan ik volgende week op het WK allround optimaal presteren."