• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Het is niet "maar" tegen Cercle"

  Club verloor de heenmatch tegen Cercle met 2-0.

  Club Brugge sluit de reguliere competitie af met de stadsderby tegen Cercle. Coach Michel Preud'homme doet zeker niet aan onderschatting. "Voor Cercle is de derby hun match, dat weet iedereen al jaren."

  Club verloor de heenwedstrijd, toen Cercle "thuisploeg" was, met 2-0. Preud'homme heeft de beelden van die wedstrijd nog eens bekeken, vertelde hij op zijn traditionele perspraatje voor de wedstrijd.

  "In het Cercle-kamp werd het tweede doelpunt met veel branie gevierd. Ik heb het al gezegd: we hadden altijd met de vingers in de neus moeten winnen."

  "De eerste twintig minuten waren de beste van het seizoen, maar we lieten de kansen liggen en de rode kaart van Vazquez speelde ons nadien natuurlijk ook parten."

  Toch wil Preud'homme er niet van weten dat Cercle een hapklare brok wordt. "Ik doe daar niet aan mee. Je hoort mij niet zeggen dat het "maar" tegen Cercle is. De derby is hun match, iedereen weet dat al jaren."

  Na de derby volgen twee weken rust tot de start van de play-offs. Vindt Preud'homme het een nadeel dat de kalender van Play-off I maandag pas wordt bekendgemaakt? "Nee, de regel geldt toch voor iedereen. Soms heb je maar drie dagen om een wedstrijd voor te bereiden. Nu krijgen we twee weken."

  Vazquez wellicht in de plaats van Odjidja

  Vadis Odjidja is enkele weken out door een scheurtje in zijn dij. Komt Victor Vazquez, die zelf terugkeert uit blessure, in zijn plaats? "Hij heeft uiteraard een achterstand, maar op het middenveld hebben we geen overschot aan spelers", zegt Preud'homme.

  "De Sutter werd destijds om dezelfde reden ook eerder in de strijd gegooid dan gepland was. We slaan er ons wel door. Het is al enkele keren nodig geweest dit seizoen en als je de rekening maakt, staan we er vandaag nog niet zo slecht voor."