• home
 • video
 • pas verschenen

  Paralympiër Balcaen raakt net niet in de top 20 in Sotsji

  Voor Balcaen zitten de Paralympische Winterspelen er op.

  Jasper Balcaen is op de Paralympische Winterspelen 23e geworden op de reuzenslalom. Daarmee doet hij zes plaatsen beter dan op de slalom eerder deze week.

  Balcaen zette met 1'29"13 de 27e tijd neer in zijn eerste run en verbeterde zich in de tweede run met 1'23"74, goed voor de 23e plaats in die run en dezelfde plaats in de eindstand.

  De Fransman Vincent Gauthier-Manuel was twee keer de beste op de reuzenslalom met runs van 1'14"72 en 1'11"15. Zo was hij 27 seconden sneller dan Balcaen. Gauthier-Manuel was in Sotsji al goed voor zilver op de slalom en brons op de afdaling.

  Voor de 21-jarige Balcaen, die aan hemiplegie (halfzijdige verlamming van zijn lichaam) lijdt, zitten de Paralympische Winterspelen er bij deze op.

  "Kan met opgeheven hoofd naar huis"

  "Mijn eerste run ging goed, maar ik had het gevoel dat ik er misschien wel wat meer had kunnen van maken", zegt Balcaen. "In run 2 wilde ik dat bewijzen. Dat ik nog vier plaatsjes won, is mooi, maar vooral die veel scherpere tijd doet me plezier. Ik wilde iets goedmaken in de reuzenslalom nadat ik in de eerste run van de slalom mijn kansen op een knalprestatie had verloren. Ik verlaat de Spelen nu toch met opgeheven hoofd en opwinding voor wat de toekomst brengt."