• home
 • video
 • pas verschenen

  Lorenzo Staelens: "Facebook is mijn uitlaatklep"

  "Ik heb inderdaad onder mijn voeten gekregen."

  Van de week haalde Lorenzo Staelens op Facebook uit naar het bestuur van Cercle Brugge. "De beloofde kapitaalsinjectie voor volgend seizoen is weer een fabeltje", schreef hij op het sociale medium. In een interview met Het Laatste Nieuws verdedigt de trainer van Cercle zijn strategie.

  Het is opmerkelijk dat een trainer van een eersteklasseclub op Facebook zo open is in zijn communicatie, tegenover zijn bestuur en spelers. "Ik ben niet echt een grote babbelaar, maar ik vind wel dat mensen het recht hebben om te weten wat er leeft", zegt Staelens.

  "Facebook is daarvoor een handig middel. Ik vind daar enorm veel voldoening in, in die zin dat ik eens kan zeggen wat er op mijn lever ligt. Het is mijn uitlaapklep, mijn therapeut, zeg maar."

  "Ik ben er toevallig mee begonnen op het moment dat ik vorig jaar overnam bij Cercle. Het werd enthousiast onthaald. En omdat ik vind dat je niet alleen moet communiceren als het positief is, ben ik het blijven doen."

  "Voor ik iets op Facebook post, zorg ik er wel voor dat ik dat de spelers intern al heb gezegd natuurlijk. Los daarvan moeten ze met kritiek kunnen omgaan. Ze weten wel dat ik hen nooit persoonlijk zal afvallen."

  "Als supporters me iets vragen op Facebook kan ik daar natuurlijk niet altijd op antwoorden. Iedereen heeft zijn eigen mening, maar ik ben nog niets tegengekomen dat niet door de beugel kan. Ik merk dat de fans het leuk vinden. Ik krijg zelfs felicitaties van fans van andere clubs voor mijn openheid."

  "Als het van mij afhangt, blijf ik Facebook gebruiken"

  Staelens' schrijfsel waarin hij de beloofde kapitaalsinjectie zwaar in twijfel trok kwam hem op een standje van het bestuur te staan.

  "Ik heb daar inderdaad voor onder mijn voeten gekregen. Terwijl ik al het hele jaar op Facebook gecommuniceerd heb en daar nooit een opmerking over gekregen heb. Nu is Facebook ineens gevaarlijk. Maar als het van mij afhangt, zal ik Facebook blijven gebruiken."

  "Wat de kapitaalsinjectie betreft: dit seizoen zou een overgangsseizoen worden, volgend seizoen zou er met extra geld meer mogelijk zijn."

  "Iedereen was heel enthousiast, maar op een bepaald moment voelde ik het enthousiasme wegebben. Mijn bedoeling was niet om kritiek te geven op het bestuur, maar wel weer schot in de zaak krijgen. Ik denk dat ik daar in geslaagd ben."

  "Ik wist dat het bestuur er iets over zou zeggen, maar ik vind het overdreven dat de voorzitter zei dat ik me aan het indekken zou zijn voor als het volgend seizoen eventueel verkeerd zou lopen. Dit seizoen heb ik me ook niet ingedekt na de 0-5 tegen Standard, waardoor we 0 op 9 hadden. Toen hebben we gewoon keihard gewerkt."

  "Wat we presteren is niet zo vanzelfsprekend"

  Met een tiende plaats doet Cercle het uitstekend dit seizoen. "Ik wilde met mijn post ook duidelijk maken dat wat we dit seizoen verwezenlijkt hebben niet zo vanzelfsprekend is", zegt Staelens nog in HLN. "Het lijkt misschien zo, omdat we nooit in de problemen geraakt zijn, maar we hebben ook het nodige geluk gehad in onze reeks van 14 op 18.  Als ik nu niet voor mezelf opkom - omdat ik de ambitie heb om beter te presteren dan we nu doen - ben ik straks misschien het slachtoffer."