• home
 • video
 • pas verschenen

  Frederik Van Lierde eindigt vierde in zijn eerste triatlon van 2014

  Frederik Van Lierde moet tevreden zijn met de vierde plek.

  Abu Dhabi heeft geen derde overwinning opgeleverd voor Frederik Van Lierde. De Sportman van het Jaar belandde net naast het podium. De overwinning in de Verenigde Arabische Emiraten ging naar een triatleet uit Bermuda.

  Van Lierde finishte na 3 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen in 6u46'11". Daarmee was de 34-jarige Belg, in oktober 2013 winnaar van de Ironman van Hawaï, ruim drie minuten trager dan de winnaar, Tyler Butterfield uit Bermuda (6u43'00").

  Butterfield haalde het voor de Nederlander Bas Diederen (6u43'47") en de Fransman Sylvain Sudrie (6u45'06"). Bert Jammaer (6u50'48") vervolledigde met Van Lierde de top vijf.

  Voor Frederik Van Lierde was de triatlon in de Verenigde Arabische Emiraten zijn eerste wedstrijd van het seizoen en zijn eerste sinds het WK in Hawaï. Zowel in 2011 als in 2013 had Van Lierde de triatlon van Abu Dhabi nog gewonnen.

  Bart Aernouts valt er op de korte afstand ook net af

  Er werd in Abu Dhabi ook een triatlon over de korte afstand gehouden. Daarin haalde de Brit Alistair Brownlee het na 1,5 kilometer zwemmen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen in 3u12'21". Hij bleef zijn broer Jonathan en de Zwitser Rüdi Wild voor. Bart Aernouts eindigde als vierde in 3u17'11".