• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot-Wilrijk op zucht van promotie

  Jurgen Cavens en co kunnen zondag de promotie naar vierde klasse afdwingen.

  Amper een jaar na het faillissement van Beerschot lijkt de weg naar het sportieve eerherstel ingezet. Zondag kan de jonge fusieclub Beerschot-Wilrijk de titel veroveren in eerste provinciale. "Het was plezant in provinciale, maar het is stilaan goed geweest", zegt bestuurslid Walter Damen in Het Laatste Nieuws en de Gazet van Antwerpen.

  Vorig jaar was het nog droefnis troef op het Kiel toen de eersteklasser sportief zwalpte en door financiële problemen uiteindelijk de handdoek in de ring moest werpen.

  Eersteprovincialer Wilrijk bood een reddende hand en een jaar later werpt de samenwerking al zijn vruchten af. Als de fusieclub zondag wint op het veld van rode lantaarn Verbroedering Arendonk en eerste achtervolger Branddonk punten laat liggen, verzekert KFCO Beerschot-Wilrijk zich op vier speeldagen van het einde al van de promotie naar vierde klasse.

  Walter Damen, die vorig jaar samen met Marc Steenackers toenadering zocht tot Wilrijk-voorzitter Eric Roef, is opgetogen over de ontwikkeling van de club. "Nu de titel in zicht is, ontstaat er een gevoel van voldoening. We waren steeds de te kloppen ploeg, maar wisten ook dat je een titel niet kan kopen."

  De titelviering een weekje uitstellen, zodat die voor eigen volk op het Kiel kan gebeuren, is geen optie voor Damen. "Het was plezant in provinciale, maar het is stilaan goed geweest. Van mij mag de bekroning nu al komen."

  "Het mooiste aan dit alles is evenwel dat er weer enthousiasme is bij de supporters. Voor die wederopstanding moeten we Wilrijk eeuwig dankbaar zijn. Er is een natuurlijke band ontstaan tussen het vroegere Beerschot en het oude Wilrijk. Met Germinal Ekeren was dat destijds niet zo omdat Ekeren te ver van Het Kiel lag."

  De club steunt momenteel vooral op vrijwilligers, maar een professionalisering dringt zich mogelijk toch op. Dat beseft ook voorzitter Eric Roef. "Met de huidige structuur kunnen we wellicht tot in derde klasse raken. Als we nog stijgen, zoals de bedoeling is, zullen we betaalde werkkrachten in dienst moeten nemen."

  Op een nieuwe weldoener zitten ze evenwel niet meer te wachten op Het Kiel. "We moeten hier geen charlatans hebben", zegt Roef.  "Vroeg of laat zal ik misschien een stapje opzij moeten zetten en daar heb ik geen probleem mee. Maar als er ooit nieuwe bestuursleden komen, moeten ze een zekere verankering met onze club hebben."