• home
 • video
 • pas verschenen

  "Teleurgesteld dat Courtois zo gereageerd heeft"

  Mignolet blijft werken om nummer 1 te worden.

  Simon Mignolet bergt zijn ambitie niet op om nummer 1 van de Rode Duivels te worden. "Ik ben ambitieus, maar het ploegbelang primeert", zegt de goalie van Liverpool en huidige nummer 2 van de nationale selectie.

  Het Laatste Nieuws zocht Mignolet op in Engeland, waar hij hoge toppen scheert met Liverpool. Op de vraag of het zijn ambitie blijft om nummer 1 te zijn in Brazilië, hoeft Mignolet niet lang na te denken. "Natuurlijk", zegt hij.

  Thibaut Courtois klaagde onlangs over een gebrek aan waardering vanwege Mignolet. Courtois vindt dat Mignolet zijn ambitie mag laten blijken, maar dat hij ook respect moet tonen voor wie wél speelt.

  Mignolet: "Of zijn woorden me verrast hebben? Dat is niet het juiste woord. Ik was teleurgesteld. Ik vond het zeer jammer dat die opmerkingen mijn professionalisme in twijfel trokken."

  "Professionaliteit en mentaliteit zijn namelijk twee dingen die me na aan het hart liggen. Ik ben ambitieus, maar het ploegbelang primeert altijd."

  "Ik gedraag me altijd zo professioneel mogelijk, altijd in het belang van de nationale ploeg. Initieel om de kwalificatie voor het WK af te dwingen en nu om in Brazilië naar de tweede ronde te gaan."

  "Dikke streep onder getrokken"

  Bondscoach Marc Wilmots zou het brandje tussen de doelmannen geblust hebben in een kort gesprek. Mignolet: "Wat er gezegd is, blijft tussen ons. De bondscoach heeft uiteindelijk zelf met zijn tweet over mijn verjaardag voor duidelijkheid gezorgd. Hij herhaalde dat mijn ingesteldheid is zoals ze hoort te zijn. Voor mij is hier een dikke streep onder getrokken."