• home
 • video
 • pas verschenen

  Moyes: "Liverpool favoriet in grootste match"

  David Moyes hoopt op een goeie afloop in "de grootste Engelse match".

  Zondag staat er met Manchester United-Liverpool een kraker op het Engelse menu. Een duel met een Belgisch tintje, met Marouane Fellaini en Adnan Januzaj tegen Simon Mignolet. "Dit is de grootste wedstrijd in de Premier League", zegt United-coach David Moyes.

  Liverpool en United hebben samen 38 Engelse titels op hun palmares staan, waarvan 18 voor Liverpool en 20 voor United. In de laatste 20 jaar werd Liverpool wel geen kampioen meer, terwijl United in dezelfde periode liefst 12 titels verzamelde.

  Maar dit seizoen liggen de verhoudingen anders. Liverpool is op 7 punten van Chelsea tweede en heeft 11 punten meer dan United, dat pas zesde is.

  "Volgens het klassement doen zij het beter dan wij en ja, ze komen wellicht als favorieten naar hier", zegt United-coach David Moyes. "Liverpool beleeft een heel goed seizoen en we zullen alles moeten geven om hen te verslaan. Winnen zou ons een enorme boost kunnen geven."

  "Ik denk dat iedereen het belang van de duels tussen Manchester United en Liverpool kent. Voor mij is dit het grootste duel in de Premier League. De twee clubs delen een lange en geweldige geschiedenis."

  United maakt een veel minder seizoen dan Liverpool door, maar Moyes ziet de laatste weken lichtpunten. "We zijn nog niet zo goed als we zouden willen, maar wij doen het traditioneel goed met de finish in zicht."

  "Op onze match tegen Olympiakos (2-0-nederlaag, red) na gaan we vooruit en worden we beter. Ik zie het op training, de spelers zien er goed en scherp uit en ik kijk er naar uit."

  Live tekstverslag op sporza.be

  Manchester United en Liverpool bekampen elkaar zondag vanaf 14.30u. U kunt de wedstrijd in ons Match Center volgen met een tekstverslag. Komen Marouane Fellaini en Adnan Januzaj aan de aftrap bij United? En houdt Simon Mignolet de netten van Liverpool schoon? Volg het allemaal vanaf 14u, we bouwen vanaf dan al op naar de aftrap.