• home
 • video
 • pas verschenen

  Colle wordt 6e op de Paralympische Winterspelen

  Colle valt net uit de top 5.

  Denis Colle heeft op de Paralympische Winterspelen in Sotsji bijna voor een medaille gezorgd. De snowboardcrosser werd zesde na twee goeie runs en een uitschuiver in de derde. Na zijn eerste runs in 55"83 (run 1) en 54"49 (run 2) was hij telkens heel blij, maar in de laatste run liep het fout en miste hij een poortje.

  Dennis Colle was met de ambitie om in de top 5 te eindigen naar Sotsji afgereisd. De Belg, die op zijn 17e zijn voet en enkel verloor bij een ongeluk, staat 4e op de wereldranking.

  En Colle leek goed op weg om zijn ambitie waar te maken, want na twee runs stond hij knap vijfde. Hij ging ook steeds beter glijden.

  Colle wist dat de vierde plaats of misschien nog beter nog binnen zijn bereik lag en gaf alles in zijn derde run. Maar in zijn zoektocht naar glorie miste hij een bocht in de eindfase en belandde hij naast het parcours.

  Gelukkig voor de Belg wordt de eindstand berekend op basis van de twee beste runs en werd hij overall niet gediskwalificeerd. Hij werd nog zesde in de uitslag. Het podium was volledig Amerikaans.

  Colle: "Risico genomen"

  Denis Colle wou graag de Tsjech Vaverka voorblijven om beste Europeaan te worden, maar dat lukte niet. "Ik nam risico's om wat tijd goed te maken, maar het mocht niet zijn. Ik was toch graag in de top vijf geëindigd", vertelde de Belg na zijn derde run.

  Colle kon dus een stuk ontgoocheling niet verbergen, maar zijn coaches waren toch trots: "Als je ziet wie Denis voorblijft, zal deze prestatie toch als ongelooflijk beschouwd worden in het snowboardwereldje."

  "Het is knap dat hij de toppers het vuur aan de schenen legt. Nu deze sport officieel gelanceerd is in de Paralympische Spelen, zal hij in de toekomst nog mooie dingen laten zien."