• home
 • video
 • pas verschenen

  Blessures bij Van den Broeck lijken mee te vallen

  Van den Broeck (r.) viel gisteren zwaar op zijn knie.

  Jurgen Van den Broeck kan opgelucht ademhalen. Onderzoek heeft aangetoond dat de Lotto-Belisol-renner geen inwendige letsels heeft overgehouden aan zijn knie na zijn val in de Tirreno-Adriatico. "Maandag volgt een nieuw onderzoek. Als dat meevalt, kan hij de trainingen hervatten en starten in Catalonië", meldt zijn ploeg.

  Jurgen Van den Broeck kwam donderdag in de slotfase van de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico zwaar ten val. Hij finishte nog wel, maar moest na de aankomst meteen gehecht worden aan zijn knie. Lotto-Belisol besliste om hem niet meer te laten starten.

  "Ondanks een moeilijke nacht vielen de zwelling en de pijn vanmorgen mee, wat ons deed hopen op een gunstige diagnose. Bij de onderzoeken werden geen inwendige letsels vastgesteld. De blessures die Jurgen vorig jaar in de Tour had opgelopen, zijn dus gevrijwaard gebleven", meldt ploegdokter Jan Mathieu.

  "Jurgen heeft wel een botkneuzing rond de knie en een ontsteking van het kapsel, maar dat is vrij logisch na een val op een gewricht. Er is ook geen infectie op de snijwonden."

  "De komende dagen moet hij rusten. Maandag volgt een nieuwe controle. Als hij dan groen licht krijgt, kan hij de trainingen hervatten. Een deelname aan de Ronde van Catalonië (die begint op 24 maart) kan, maar laat ons eerst de komende dagen afwachten."

  Van den Broeck: "Ging met klein hartje naar ziekenhuis"

  Jurgen Van den Broeck kreeg goed nieuws. "Opluchting is toch het juiste woord", reageert de Lotto-Belisol-renner. "Na mijn val, en met de valpartij van de Tour in mijn achterhoofd, gingen alle mogelijke scenario's door mijn hoofd."

  "Ik ging met een klein hartje naar het ziekenhuis. Je denkt aan wat je beter of anders had kunnen doen. Maar ik denk dat ik mag spreken van een geluk bij een ongeluk. Als ik volgende week weer kan trainen, valt de trainingsachterstand mee."

  "De voorbije jaren heb ik de Tirreno ook niet gereden, maar ik had graag bewezen dat de inspanningen van de voorbije weken en maanden voor het eerst tot echte resultaten konden leiden."