• home
 • video
 • pas verschenen

  Anelka verbreekt contract bij West Bromwich

  Dit gebaar heeft Nicolas Anelka al heel wat ellende bezorgd.

  Nicolas Anelka heeft zijn contract bij West Bromwich Albion met onmiddellijke ingang verbroken. De Franse voetballer, die onlangs gestraft werd omdat hij een "quenelle" had uitgevoerd, kan zich niet vinden in de voorwaarden die zijn club hem wil opleggen.

  Anelka had op 28 december een doelpunt tegen West Ham gevierd met een zogenaamde "quenelle", een gebaar dat ook wel "de omgekeerde nazigroet" en dus antisemitisch wordt genoemd.

  Anelka heeft altijd gezegd dat het gebaar niet antisemitisch bedoeld was en een steunbetuiging was aan zijn vriend Dieudonné M'Bala M'Bala, een omstreden komiek die in Frankrijk onder andere wegens de door hem uitgevonden "quenelle" beschuldigd wordt van antisemitisme.

  Anelka, die net vandaag 35 wordt, kreeg begin maart van de Engelse voetbalbond FA een boete van 100.000 euro en vijf speeldagen schorsing voor zijn "quenelle". De voormalige Franse international ging niet in beroep.

  Nu laat hij via Twitter weten dat hij West Bromwich Albion verlaat: "Tijdens besprekingen met de club is me voorgesteld om mij te re-integreren in de groep, maar onder voorwaarden die ik niet kan aanvaarden. Om mijn integriteit te bewaren, heb ik beslist om mijn contract meteen te beëindigen."