• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Mijn lichaamstaal is dramatisch"

  Jan Vertonghen ging met Tottenham duidelijk de boot in tegen Benfica. De Rode Duivel had geen moeite om het meesterschap van de Portugezen te erkennen. "Ze waren op alle vlakken sterker en het doet pijn om dat te beseffen", zegt Vertonghen, die ook kritisch voor zichzelf was. "Je ziet te snel hoe het met mij gesteld is."

  "Benfica was zeker sterker dan wij", gaf Jan Vertonghen (Tottenham) na de match toe bij Sporza. "We hebben geprobeerd om hun evenknie te zijn, maar hun positiespel is beter en zij zijn goed op elkaar ingespeeld."

  "Benfica was op alle vlakken sterker en het doet pijn om dat te beseffen. Individueel hebben we, denk ik, evenveel kwaliteit. Maar niet als team. We spelen niet het hele seizoen slecht, maar nu de prijzen verdeeld worden, lijken we er toch weer naast te grijpen."

  "We missen ook wel Moussa Dembele (die geblesseerd was). Hij kan iets extra's brengen. Of het in de terugmatch nog kan? We moeten er blijven in geloven, ook al hebben we veel geblesseerden."

  Vertonghen maakt zelf al een tijdje een gelaten indruk in zijn Tottenham-shirt. "Dat is wel zo", zegt de Rode Duivel. "Mijn lichaamstaal is dramatisch. Die is heel duidelijk en laat zien hoe ik mij voel. Ik moet daar verandering in brengen, dat besef ik zelf ook."

  "Je ziet soms veel te snel hoe het met mij gesteld is. Maar ik vind het gewoon jammer dat het niet goed gaat. Ik kan daar slecht tegen en hoop dat de situatie snel omdraait. Maar ik focus me helemaal op Tottenham."