• home
 • video
 • pas verschenen

  Trefzekere Rode Duivel verlengt bij Club Brugge

  Dierckx (r) op winterstage in duel met Thomas Meunier.

  Tuur Dierckx heeft zijn contract bij Club Brugge verlengd tot 2017. "Hij heeft een enorm potentieel", zegt Club over de 18-jarige aanvallende middenvelder, die vorige week nog een hattrick maakte bij de U19 van de Rode Duivels.

  Dierckx speelde bij de jeugd van Lierse en Westerlo en werd in 2009 door Club Brugge opgemerkt en naar het Jan Breydelstadion gehaald. In 2013 maakte hij, onder Juan Carlos Garrido, de overstap naar de A-kern.

  "We zijn heel blij dat we Tuur langer kunnen vastleggen", zegt sportief manager Arnar Gretarsson. "Tuur heeft een enorm potentieel en toont een fantastische mentaliteit. We zullen hem in de toekomst zeker in het eerste elftal zien spelen."

  Dierckx zelf gaat niet zweven: "Het is voor mij belangrijk om in de schaduw verder te kunnen blijven werken, mijn tijd komt wel. Voor mij verandert er niets, ik wil met mijn voeten spreken."

  De aanvallende middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, liet vorige week nog van zich horen met een hattrick bij de U19 van de Rode Duivels, in een oefeninterland tegen Oostenrijk .

  De hattrick van Dierckx bij de U19 van de Rode Duivels: