• home
 • video
 • pas verschenen

  Riga debuteert met gelijkspel bij Charlton

  José Riga (r) ziet Charlton (m) 0-0 gelijkspelen tegen Huddersfield (l).

  José Riga heeft in zijn eerste match als coach van de Engelse tweedeklasser Charlton 0-0 gelijkgespeeld tegen Huddersfield. "We hebben een goeie eerste stap gezet", zegt Riga, die de fans bedankte voor de ontvangst en hun steun aan de ploeg.

  Riga en zijn assistent-coach Karel Fraeye waren nog maar een dag aan de slag bij Charlton, de rode lantaarn in The Championship. Voor de match tegen middenmoter Huddersfield zette de coach Standard-huurlingen Reza en Ajdarovic in de basis, Thuram en Nego zaten op de bank.

  Van de verwachte supportersprotesten na het ontslag van publiekslieveling Chris Powell was niet veel te merken, op een enkeling in de tribune met een shirt van de ontslagen coach Powell na.

  Het spel van Charlton was ook best goed, met kansen voor onder meer Reza en Ajdarovic om te scoren. Door het gelijkspel blijft Charlton laatste, maar Yeovil en Barnsley hebben maar 1 punt meer én hebben 3 wedstrijden meer gespeeld.

  Milwall, de eerste ploeg net boven de degradatiezone, heeft maar 3 punten meer en heeft zelfs 4 wedstrijden meer gespeeld dan Charlton.

  Riga: "Bedank de supporters voor hun steun"

  "We hebben een goeie eerste stap gezet", reageerde Riga. "Ik ben er zeker van dat, met onze kwaliteiten, de resultaten zullen komen en dan volgt het vertrouwen. De spelers hebben de wedstrijd met de juiste mentaliteit aangepakt. Met wat meer geluk scoren we en ik vind dat we hadden moeten winnen."

  Riga bedankte uitgebreid de supporters. "Mijn respect gaat uit naar alle mensen die ik de afgelopen twee dagen heb ontmoet. De fans hebben de spelers gesteund en dat hebben we nodig. Met hun hulp kunnen we iets moois bereiken en ik bedank hen voor hun steun en de ontvangst die ik hier genoten heb."