• home
 • video
 • pas verschenen

  Merckx: "Wielrennen was nog nooit zo zuiver"

  Eddy Merckx geeft zijn mening in de Spaanse pers.

  Eddy Merckx gelooft dat het wielrennen anno 2014 zuiverder is dan ooit. Dat zegt de Kannibaal in een Spaanse sportkrant. "Het biologisch paspoort is een heel nuttig instrument", zegt Merckx, die de komst van F1-rijder Fernando Alonso toejuicht.

  "Er worden heel wat middelen ingezet om eerlijke uitslagen te verzekeren", vertelt Eddy Merckx in AS.

  "Dat gaat van controles tot het biologisch paspoort, dat in mijn ogen een heel nuttig instrument is. Ik ben ervan overtuigd dat het wielrennen vandaag zuiverder is dan ooit tevoren."

  Het grootste probleem voor het hedendaagse wielrennen is volgens Merckx geld. "Dat komt door de economische crisis, die de hele wereld heeft aangetast. Maar eens de storm voorbij is, zal het beteren en zal er geld terugvloeien naar het wielrennen."

  "Groot project van Alonso"

  Volgend jaar maakt Formule 1-rijder Fernando Alonso (op de foto met Peter Sagan) zijn intrede in het wielerpeloton. De Spanjaard is een nieuw topteam op poten aan het zetten.

  "Het is opwindend, misschien wel het beste nieuws dat het wielrennen de voorbije jaren heeft gekregen", gelooft Merckx.

  "Het zal ongetwijfeld een groot project zijn, zoals hij het zelf al heeft aangekondigd. Hopelijk lokt het meer sponsors naar het wielrennen en kan onze sport groeien. Dat verdient die zeker na deze moeilijke tijden."