• home
 • video
 • pas verschenen

  Jurgen Van den Broeck verlaat Tirreno-Adriatico na val

  Van den Broeck kwam ten val met ploegmaat De Clercq.

  Jurgen Van den Broeck is niet zonder kleerscheuren uit de tweede etappe van Tirreno-Adriatico gekomen. Van den Broeck kwam met ploegmaat Bart De Clercq ten val in de aanloop naar de massasprint. Hij reed met een bebloede knie over de finish. Lotto-Belisol bevestigt dat Van den Broeck morgen niet meer van start gaat.

  Het gaat om dezelfde knie als waar Van den Broeck vorig jaar aan geopereerd is na een val in de Ronde van Frankrijk. De klassementshoop van de ploeg haalde ondanks zijn tegenslag wel de finish, waar de dokter hem meteen tien hechtingen gaf aan een diepe snijwonde.

  Lotto-Belisol besliste om Van den Broeck morgen niet meer te laten starten. "Dokter Toon Claes zal hem onderzoeken om de ernst van de blessure te bepalen", meldt Lotto-Belisol.

  "Valpartij is een serieuze domper"

  "De valpartij is zo'n 12 kilometer voor de finish gebeurd, ongeveer halverwege het peloton", legt Arne Houtekier, perschef van Lotto-Belisol, uit aan Sporza.

  "Jurgen heeft een horizontale snijwonde opgelopen. Die maakt het onmogelijk om vrijdag weer op zijn fiets te kruipen. Of er nog gevolgen zijn, moet vrijdag blijken tijdens onderzoeken in Herentals. Maar de hoop bestaat dat hij gespaard zal blijven van meer letsels."

  "De Tirreno was voor Jurgen een test. Hij had de ambitie zich met de betere renners te meten. Hij wilde de lijn na een goeie ploegentijdrit doortrekken, dus is dit een serieuze domper."