• home
 • video
 • pas verschenen

  Wenger: "Robben? Goeie speler, goeie duiker"

  Wenger maakt Robben in de heenmatch duidelijk wat hij van zijn actie vindt.

  Arsenal-coach Arsène Wenger houdt een bittere nasmaak over aan de dubbele confrontatie in de Champions League met Bayern München. Voor de Fransman speelde "duiker" Arjen Robben een cruciale rol in de uitschakeling van de Londense club.

  In de heenmatch ging de bal op de stip en kreeg Arsenal-doelman Szczesny rood na een actie van Robben. En ook in de terugmatch zocht en kreeg de Nederlander een discutabele penalty. Die dan wel gemist werd door Müller.

  "Robben is heel goed in het creëren van iets uit niets", zegt Wenger. "Hij is een geweldige voetballer, maar ook een heel goeie duiker."

  "Het is een fantastische voetballer, dat zal ik niet ontkennen, een van de beste in de wereld. Maar hij gaat dikwijls voor een verdediger lopen, vertraagt dan, valt en krijgt vrije trappen en penalty's. Als de ref hem de eerste keer geel geeft, zal hij dat niet nog eens doen."

  Het wringt bij Wenger nog altijd dat Arsenal in de heenmatch met zijn tienen viel. "De beslissing van de ref om onze doelman in de heenmatch rood te geven, heeft zwaar doorgewogen in de twee wedstrijden. Dat was een slechte beslissing."

  "Zelfs de UEFA heeft al gezegd dat ze het systeem van een penalty geven én een speler uitsluiten willen evalueren. Bayern is een goeie ploeg en ze speelden goed. Maar bij ons wringt het toch."

  Özil wellicht enkele weken aan de kant

  Arsenal ligt er niet alleen uit, het zal ook enkele weken geen beroep kunnen doen op Mesut Özil. De Duitse international bleef na de eerste helft in de kleedkamer met wellicht een hamstringblessure.

  "Het ziet er redelijk ernstig uit", zegt coach Arsène Wenger. "Ik weet niet hoelang we hem zullen moeten missen, maar voor Tottenham zondag is hij zeker out. Morgen (woensdag, red) zullen we een scan laten maken, maar hij zal zeker enkele weken out zijn. Hopelijk is het niet te erg."