• home
 • video
 • pas verschenen

  Veldrijder Baestaens even in Amerikaanse cel

  Baestaens (archief) rijdt dit jaar voor bij BKCP.

  Vincent Baestaens heeft een dag in een Amerikaanse cel doorgebracht. De 24-jarige veldrijder had tijdens een nachtje uit in Florida een vrouw een klap verkocht.

  Baestaens verblijft sinds het einde van het veldritseizoen aan de oostkust van de VS bij familie in Naples, in de staat Florida. Afgelopen weekend ging hij iets drinken in een bar en toen ging het mis. Het Nieuwsblad kon het politierapport inkijken en doet het verhaal.

  Een vrouw zou een drankje gemorst hebben op een andere vrouw en Baestaens sprak haar daar even later, in dronken toestand, over aan. Hij gaf haar een klap en moest door enkele getuigen in bedwang gehouden worden.

  Baestaens bracht de nacht en de volgende dag in de cel door, maar werd maandag op borgtocht vrijgelaten. Volgende maand moet hij  voor de rechter verschijnen, maar hij mag de VS intussen wel verlaten.

  De arrestatiefoto van Baestaens (foto) is gewoon op het internet te vinden en toont de veldrijder met een flink blauw oog.